Nieuws uit de Bovenkamer

Buiten psycholoog & Hartcoherentie mei 2023 

In het voorjaar ben ik buitenpsycholoog geworden (er is helaas nog geen andere naam; buitenorthopedagoog of buitensysteemtherapeut zou me beter passen). Coronamaatregelen gaven een zetje om meer buiten te werken. Coronamaatregelen gelukkig voorbij maar buitenwerken niet! Deze opleiding is een mooie verdieping.

In het voorjaar heb ik ook de opleiding Heartmath voor zorgprofessionals afgerond. Dat krijgt een vervolg vanaf eind mei omdat ik graag meer wil leren over deze prachtige veerkrachtbevorderende technieken. De biofeedback via de sensor en computer; je ziet hoe je de ademhalingstechniek uitvoert en hoe je hart/brein/lijf in balans is, is een aanwinst in mijn ‘tools’ voor ouders, kinderen, supervisanten.

Studie en Stagiare

Van 20-25 januari ben ik naar Texel om mij verder te verdiepen in de DDP, een hechtingsgerichte gezinstherapievorm. Dan Hughes komt speciaal hiervoor naar het Waddeneiland gevlogen. Ik heb er zin in!

Afbeeldingsresultaat voor marlies Willemze

Vanaf 30 januari zal Marlies Willemze op de donderdagen in mijn praktijk zijn voor de duur van 7 weken. Marlies is bij de Universiteit Leiden in opleiding bij de faculteit pedagogische wetenschappen. Welkom Marlies!