Twee nieuwe gezichten in de Bovenkamer

Heleen en Nienke komen in het kader van hun opleiding tot orthopedagoog –generalist, op de maandagochtend in de praktijk werken.  Een afgestudeerde orthopedagoog kan zich na zijn Universitaire studie verder scholen. Dit noemt met een post-doctoraal opleidingstraject. Dit traject van ca. 3-4 jaar omvat het doen van veel studie, supervisie en het reflectief uitvoeren van diagnostiek en behandeling. Nienke en Heleen zijn beide ervaren orthopedagogen en al geruime tijd als orthopedagoog aan het werk.  Zij stellen zich voor:

Mijn naam is Nienke de Does, ik ben 36 jaar en ik woon in omgeving Utrecht met mijn man en twee kinderen. Ik werk ongeveer 10 jaar als gedragswetenschapper in de jeugdzorg en ben sinds 2015 bezig met een opleidingstraject tot orthopedagoog-generalist. Dat traject bestaat uit scholing, supervisie en een casus met diagnostiek en behandeling. Omdat het lastig is om op mijn werkplek ervaring met behandeling op te doen, zal ik de komende periode hiervoor op de maandagochtenden aanwezig zijn in praktijk de Bovenkamer. Ik kijk ernaar uit om mijn horizon op deze manier te verbreden! Voor mij ligt de focus op het samen met kind en ouders zoeken naar waar de problemen vandaan komen en wat er nodig is om weer verder te kunnen. Aandacht voor wat er wél goed gaat, de kwaliteiten van het kind en de ouders, vind ik daarbij heel belangrijk. Wil je meer weten, spreek me gerust aan als je me tegenkomt in de praktijk!

Hallo! Mijn naam is Heleen de Boer. Ik ben 33 jaar en woon met mijn gezin in Utrecht. Ik werk in Gouda. Ik ben nu ongeveer 9 jaar met veel plezier werkzaam als gedragswetenschapper in de jeugdzorg. Ondertussen ben ik ook bezig met mijn postmaster opleiding tot orthopedagoog-generalist. Vanuit die hoedanigheid mag ik de komende tijd in praktijk de Bovenkamer mijn kennis, ervaring en vaardigheden gaan uitbreiden. Ik heb hier heel erg veel zin in en ben enthousiast om te leren kinderen vanaf deze kan te kunnen helpen. Mijn drijfveer voor dit vak is dat ik elk kind een fijne jeugd gun, waarbij hij/zij geholpen wordt zich te ontwikkelen tot een eigen ‘ik’. Ik vind het erg mooi om te zien hoe ieder kind bijzonder is en de ruimte krijgt om ook zo te mogen zijn en daar draag ik graag mijn steentje aan bij! Ik zal op maandagochtend te vinden zijn in de praktijk, dus wellicht kom je mij soms tegen.

 

Facebooktwitterredditlinkedintumblrmail

This article was written by Admin